top of page
jeppe-hove-jensen-b3eaH1hguOA-unsplash.jpg

Discours is een organisatie die zich inzet om meer dialoog in de maatschappij te brengen. Vandaag leven we in tijden waarin het moeilijker lijkt om met elkaar in gesprek te gaan en waar er ruimte is om luidop na te denken waarbij het kritisch vermogen een belangrijke rol speelt.

Het is nét dat soort gesprekken dat ons doet bijleren en met elkaar in verbinding zet, maar toch is dit niet langer de norm. 
Wij willen met Discours volop inzetten om dat dialoog terug prominent aanwezig te maken.

Wie is discours

seyi-ariyo-S2B4ghVWXhE-unsplash.jpg

Dialoog
We organiseren regelmatig social gatherings voor onze leden, met een Discours-insteek; brainstorms, lezingen, dialoog-avonden en ga zo maar door.

Kritisch denken
De direct vertaling van onze ethos brengt ons bij kritisch denken. Kritisch denken leidt tot nuance en dat is waar we de samenleving meer kennis mee willen laten maken. Dit in co- creatie met experts wat gaat leiden tot opleidingen voor jongeren, een spel, theater, etc.

Discours Collectief
We brengen niet alleen mensen, maar ook organisaties en initiatieven samen om onze overkoepelende ethos een bredere plaats in de samenleving te geven en zo echt impact te maken.

WAT we doen

john-mark-smith-IS7WfX_f_ug-unsplash.jpg

+ Je wil meer degelijkheid en dialoog in de maatschappij

+ Inspraak in hoe de organisatie werkt en het Discours Collectief

 

+ Regelmatige updates over de stappen die we hebben gezet

+ Regelmatige events, lezingen, dialoog-avonden en brainstorms

+ Toegang tot kritisch denkende mensen en online portaal

+ Input rond de gasten en vragen voor de podcast

“First 50” membership: €60/jaar*

*120€/jaar voor managementvennootschappen

waarom lid worden

PS. Voor ondernemingen en bedrijven die lid willen worden zijn er enkele extra troeven en ligt de pricing anders.

wat er van je verwacht wordt

Helemaal niets! Uiteraard dien je wel mee onze ethos, "degelijkheid & dialoog", uit te dragen. Sommige leden zullen puur lid worden om ons initiatief financieel te kunnen ondersteunen waarbij we onze maatschappelijke impact mogelijk maken en voor de rest passiever blijven. Andere zullen dan weer meer genieten van like-minded mensen te ontmoeten in sferen waarin dialoog en debat voorop staan. Enkelingen zullen actiever willen meewerken aan de organisatie.

 

Het staat helemaal vrij om te kiezen welke energie je in Discours wil steken. Niet elk event zal je even goed liggen of je zal niet altijd tijd hebben, ook dat is meer dan oké. We willen vooral mensen samen brengen om dit initiatief de energie te geven om effectief een verschil te kunnen maken.

dane-deaner-wnkE42AFNZg-unsplash.jpg

Waar we naartoe gaan

Onze samenleving heeft nood aan meer dialoog en dat is hetgeen je ondersteunt als je lid wordt. We zijn een jong initiatief dus nog niet alles is glashelder. In de komende jaren zal Discours ook zelf nog een aantal grote stappen zetten. Het is wel al duidelijk dat we ervoor kiezen om kritisch denken een grotere plaats in de samenleving te doen bekleden.

 

Kan je je ook vinden in onze missie? Laat het even na en dan verwelkomen we je graag bij Discours!

bottom of page