top of page
  • Foto van schrijverDiscours

De Queeste Van Discours

Discours is gegroeid vanuit de podcast, Discours Met De Boys, die begin 2021 is ontstaan waarin we zelf voelden dat er te weinig ruimte was voor open gesprekken en luidop nadenken.


De podcast had een ludieke insteek daar we wel Discours (Het bespreken van serieuze thema’s en nadenken over grote vragen) voorop willen plaatsen, maar we noemden onszelf ook ‘De Boys’. Dat was geen verwijzing naar ons geslacht maar vooral een verwijzing naar ‘We zijn ook maar mensen en weten het allemaal niet zo goed’. Voor ons een logisch vertrekpunt wanneer we proberen na te denken over hoe het leven werkt.

Het vast zitten in bepaalde (mentale) kampen en niet meer met elkaar in dialoog willen treden, is eerder de norm dan de uitzondering geworden. Een spijtige zaak. Doorheen onze bijna 100 afleveringen hebben we met enorm veel mensen voor- en achter de schermen mogen spreken om onze visie scherp te zetten en om te vormen tot de ‘Ethos’. Degelijkheid, dialoog en nuance zijn de kernwaarden. Dat is ons filosofisch vertrekpunt om meer dialoog in de maatschappij terug mogelijk te maken.


The world will ask who you are, and if you do not know, the world will tell you. - Carl Jung

Nu willen we mensen samen brengen rond dat ‘dialoog’: groot of klein, links of rechts, dik of dun, rijk of arm,... maakt niet uit, zolang we maar die degelijkheid en dialoog voorop plaatsen.


Lid worden kan natuurlijk een leuke manier zijn om bij te dragen maar het belangrijkste is dat we allemaal meer degelijkheid en dialoog voorop plaatsen, op welke manier dan ook.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page