top of page
Roadmap

Roadmap

Het doel van Discours is om naar een samenleving te gaan waarin degelijkheid, dialoog & nuance de norm zijn, niet langer de uitzondering.

agent-j-mlLcT8pyNtA-unsplash_edited.jpg

“Rome wasn't built in a day, but they were laying bricks every hour.”

Fase 1

Fundamenten neerzetten.

fase 2

Kritisch denken.

fase 3

Degelijkheid en dialoog.

Evenementen

Evenementen

We organiseren regelmatig evenementen, waaronder lezingen, dialoog-avonden, vergaderingen, een jaarlijks gala-bal, etc. Deze maken het mogelijk om samen het dialoog aan te gaan. De eerstvolgende vind je hieronder terug. Interesse in het bijwonen van een Discours evenement? Meer info vind je via de bijhorende link.

apho-HwHQCOAIW1k-unsplash_edited.jpg

22/09/2022 Launch discours

Kritisch denken

Een gezonde kritische blik is een bepaald model om in het leven te staan. Het is een bepaalde ontnuchtering van de perfectie en biedt ruimte aan ontwikkeling.

 

Het begin van alle verbetering is kritisch denken. Kritisch denken bevindt zich op 3 niveau’s: (1) kritisch ten aanzien van informatie en de status-quo, (2) kritisch ten aanzien van zichzelf en (3) kritisch ten aanzien van anderen.

We willen die kritische blik opnieuw meer aandacht geven door een model te ontwikkelen met verschillende mensen van alle stielen. Van zodra we tot een basismodel komen zijn, zullen we dit in de eerste plaats gaan toetsen in het bedrijfsleven om dan te kijken hoe we dit kunnen lanceren voor jongeren en in het onderwijs. Als laatste stap willen we dit toegankelijk maken voor iedereen op een aangename en interactieve manier.

kritisch denken

renate-vanaga-25080dt1alw-unsplash.jpg
Podcast

Discours Met De Boys is een podcast die ontstaan is uit het gevoel dat de samenleving verdwaald is in de polarisatie. Ons doel is om degelijkheid en dialoog terug prominent in de maatschappij aanwezig te laten zijn. In deze podcast doen we dit door serieuze thematieken te bespreken met interessante mensen terwijl we ook ruimte laten voor ons menselijkere kantje.

PODCAST

Enkele mensen waar we reeds de dialoog mee zijn aangegaan: Jef Vermassen (Advocaat) / Dirk De Wachter (Psychiater) / Valerie Del Re (CEO Greenpeace) / Danny Van Asche (CEO Unizo) / Ivan Van de Cloot (Hoofdeconoom denktank Itinera) / Sven Nys (Veldrijden) / Gert Ysebaert (CEO Mediahuis) / Bart Somers (Vlaams Minister-President) / Stijn Baert (Arbeidseconoom) / Khalid Benhaddou (Imam) / Matthias Diependaele (Vl Minister Financiën) / Ignaas Devisch (Prof. Filosoof UGent)

sudhith-xavier-IUn1O500LMI-unsplash.jpg
bottom of page